90 dingen over Curaçao die de meeste mensen niet weten:


90 dingen over Curaçao die de meeste mensen niet weten:




  1. Curaçao is een eiland in de zuidelijke Caribische Zee en is een van de drie ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao).
  2. Curaçao heeft een rijke geschiedenis, waarbij het eiland bewoond werd door de Arawak-mensen, Spaanse kolonisten, Nederlanders en meer.
  3. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, levendige cultuur en diverse zeeleven.
  4. Curaçao heeft de oudste synagoge in continu gebruik in de Amerika's, de Mikvé Israel-Emanuel Synagoge.
  5. De Koningin Emmabrug, ook bekend als de "Swinging Old Lady", is een pontonbrug die openzwaait om schepen door de St. Annabaai te laten varen.
  6. De hoofdstad van het eiland, Willemstad, is een UNESCO Werelderfgoed.
  7. De economie van Curaçao is sterk afhankelijk van toerisme, olie-raffinage en internationale financiën.
  8. De Curaçao-likeur, gemaakt van de gedroogde schillen van de laraha-vrucht, is een lokale specialiteit.
  9. Curaçao stond ooit bekend om zijn zoutproductie, wat nog steeds een belangrijke industrie op het eiland is.
  10. Het eiland staat bekend om zijn felgekleurde architectuur, oorspronkelijk geverfd om de harde zon en hitte te bestrijden.
  11. Curaçao heeft een bloeiende kunstscene, met verschillende galerijen en musea die werken van lokale kunstenaars tentoonstellen.
  12. Het eiland is de thuisbasis van verschillende soorten bedreigde zeeschildpadden, waaronder de karetschildpad en de groene zeeschildpad.
  13. Curaçao heeft een diverse culinaire scene, met invloeden van Afrikaanse, Nederlandse, Spaanse en Caribische keukens.
  14. De internationale luchthaven van Curaçao is vernoemd naar Hato, een nabijgelegen dorp.
  15. De vlag van Curaçao heeft twee blauwe strepen die de lucht en de zee vertegenwoordigen, gescheiden door een gele streep die de zon symboliseert.
  16. De Curaçaose taal, Papiamentu, is een creoolse taal met invloeden van het Portugees, Spaans, Nederlands en West-Afrikaanse talen.
  17. Het oudste continu draaiende hotel van het eiland, het Avila Beach Hotel, is sinds 1949 in bedrijf.
  18. Het klimaat van Curaçao is tropisch, met temperaturen die het hele jaar door gemiddeld rond de 27°C (80°F) liggen.
  19. Het Curaçao International Film Festival Rotterdam wordt jaarlijks op het eiland gehouden en toont films van over de hele wereld.
  20. Het eiland heeft een bruisend nachtleven, met tal van bars en clubs die zowel de lokale bevolking als toeristen bedienen.
  21. Curaçao is een van de weinige landen ter wereld waar de wet toestaat dat mensen met een handicap trouwen, zelfs als hun wettelijke voogd niet instemt.
  22. Het eiland heeft een fascinerende geschiedenis van piraterij, waarbij bekende piraten zoals Blackbeard en Henry Morgan het gebied rond Curaçao gebruikten als uitvalsbasis.
  23. De Hato-grotten op Curaçao bieden bezoekers een kijkje in het ondergrondse grottensysteem van het eiland, waar stalactieten, stalagmieten en oude rotstekeningen te zien zijn.
  24. Curaçao heeft een bloeiende muziekscene, met genres als salsa, merengue, reggae en lokale stijlen zoals tumba en wals.
  25. Het eiland heeft verschillende natuurparken, zoals het Christoffelpark, dat wandel- en fietspaden biedt en de thuisbasis is van vele zeldzame planten en dieren.
  26. De Pontjesbrug, ook bekend als de "Koningin Emmabrug", is de oudste zwevende draaibrug ter wereld.
  27. Curaçao was de geboorteplaats van de beroemde kunstenaar, architect en visionair, Peter Stuyvesant, die later gouverneur-generaal van Nieuw-Nederland (nu New York) werd.
  28. Het eiland heeft een fascinerende onderwaterwereld, met koraalriffen, scheepswrakken en een overvloed aan kleurrijke vissen en zeedieren.
  29. Curaçao was een belangrijke speler in de slavenhandel en was een toevluchtsoord voor ontsnapte slaven tijdens de negentiende eeuw.
  30. Het eiland heeft een rijke geschiedenis van slavernij, waarbij veel Afrikaanse slaven werden verhandeld en gebruikt voor arbeid in de zoutvelden en plantages.
  31. De Christoffelberg, met een hoogte van 372 meter, is de hoogste berg van Curaçao.
  32. Curaçao heeft een grote Joodse gemeenschap, met verschillende synagogen en musea die de geschiedenis van de gemeenschap op het eiland laten zien.
  33. Het eiland heeft een rijke geschiedenis van migratie, met mensen uit verschillende delen van de wereld die naar Curaçao kwamen om te werken en te leven.
  34. De regio rond Curaçao staat bekend om zijn scheepswrakken, waaronder die van de bekende Duitse oorlogsschip, de SMS Dresden.
  35. Curaçao heeft een van de oudste universiteiten in het Caribisch gebied, de Universiteit van de Nederlandse Antillen.
  36. Het eiland heeft een overvloed aan nationale parken, waaronder het Shete Boka National Park, dat een van de meest spectaculaire kustlijnen in het Caribisch gebied heeft.
  37. Curaçao heeft verschillende religieuze feesten en vieringen, waaronder de Dia di San Juan (Sint Jan Dag) en de Dia di Bandera (Vlag Dag).
  38. De keuken van Curaçao is een mix van Europese, Afrikaanse en Caribische invloeden, met gerechten zoals stoba, funchi, keshi yena en pastechi.
  39. Curaçao heeft een aantal onontdekte stranden en baaien, zoals Playa Kenepa en Playa Kalki.
  40. Het eiland heeft een rijke cultuur van kunst en ambacht, met lokale kunstenaars die werken met materialen zoals klei, hout en metaal.
  41. Curaçao was een belangrijk centrum van handel en transport tijdens de negentiende eeuw, met de haven van Willemstad die fungeerde als een knooppunt voor de handel in suiker, koffie en andere goederen.
  42. Het eiland heeft een levendige en kleurrijke architectuur, met gebouwen in pasteltinten en historische monumenten zoals Fort Amsterdam en de Kleine Knip.
  43. Curaçao is de thuisbasis van verschillende soorten dolfijnen, waaronder de Atlantische gevlekte dolfijn en de tuimelaar.
  44. Het eiland heeft een aantal natuurlijke bronnen, zoals de Blauwe Kamer, een onderwatergrot met kristalhelder water.
  45. Curaçao heeft een rijke geschiedenis van carnavalsmuziek, met lokale artiesten die in de loop der jaren internationale erkenning hebben gekregen.
  46. Het eiland heeft een levendige handwerkscene, met lokale ambachtslieden die producten maken zoals manden, hoeden en geweven stoffen.
  47. Curaçao heeft een van de beste duiklocaties ter wereld, met een overvloed aan koraalriffen, scheepswrakken en onderwatergrotten.
  48. Het eiland heeft een bruisend nachtleven, met bars, clubs en restaurants die tot laat in de nacht open zijn.
  49. Curaçao is de thuisbasis van het Curaçao Museum, dat een uitgebreide collectie heeft van artefacten en tentoonstellingen die de geschiedenis van het eiland laten zien.
  50. Het eiland heeft een rijke geschiedenis van slavernij, met veel slaven die ontsnapten en zich vestigden in afgelegen delen van het eiland.
  51. Curaçao heeft een aantal unieke plantensoorten, waaronder de Divi Divi-boom, de Aloë Vera-plant en de Cactus Meloen.
  52. Het eiland heeft een aantal prachtige watervallen, waaronder de Boka Tabla-waterval en de Sint Christoffel-waterval.
  53. Curaçao heeft een rijke geschiedenis van kunst en literatuur, met lokale schrijvers en dichters die werken hebben gepubliceerd in internationale publicaties.
  54. Het eiland heeft een unieke cultuur van muziek en dans, met genres zoals de tambu, de danza en de wals.
  55. Curaçao heeft een aantal van de beste snorkel- en duiklocaties ter wereld, met een overvloed aan tropische vissen en koraalriffen.
  56. Curaçao is de thuisbasis van de Curaçao International Film Festival Rotterdam, een jaarlijks evenement dat enkele van de beste films uit de regio vertoont.
  57. Het eiland heeft een rijke geschiedenis van religie en spiritualiteit, met een verscheidenheid aan kerken, tempels en heilige plaatsen.
  58. Curaçao heeft een aantal van de beste windsurflocaties ter wereld, met ideale omstandigheden voor beginners en gevorderden.
  59. Het eiland heeft een aantal ongewone dieren, zoals de Curaçaose ratelslang en de geelbuikige zeeslang.
  60. Curaçao heeft een aantal mooie nationale parken, waaronder het Christoffel Park en het Shete Boka National Park.
  61. Het eiland heeft een bloeiende kunstscène, met lokale kunstenaars die werken tentoonstellen in galerieën en musea over de hele wereld.
  62. Curaçao heeft een unieke taal, het Papiaments, een creoolse taal die wordt gesproken door de lokale bevolking.
  63. Het eiland heeft een aantal prachtige vuurtorens, zoals de vuurtoren van Sint Anna Baai en de vuurtoren van Klein Curaçao.
  64. Curaçao is de thuisbasis van het Curaçao Sea Aquarium, een populaire attractie waar bezoekers haaien, zeeschildpadden en andere zeedieren kunnen zien.
  65. Het eiland heeft een rijke geschiedenis van piraterij, met de beroemde piraat Anne Bonny die ooit gevangen werd genomen en vastgehouden in Fort Amsterdam.
  66. Curaçao is de thuisbasis van enkele van de meest kleurrijke en exotische vogelsoorten ter wereld, zoals de felgekleurde Trupial en de zeldzame Lora.
  67. Het eiland heeft een aantal van de beste golfbanen ter wereld, met uitdagende banen en prachtige uitzichten.
  68. Curaçao heeft een unieke architectuur, met Nederlandse invloeden vermengd met Caribische en Zuid-Amerikaanse stijlen.
  69. Het eiland heeft een aantal adembenemende uitzichtpunten, zoals de Christoffelberg en de Jan Thiel Baai.
  70. Curaçao is de thuisbasis van enkele van de beste stranden ter wereld, zoals Playa Porto Marie en Playa Cas Abou.
  71. Het eiland heeft een rijke geschiedenis van politiek activisme en burgerrechten, met lokale activisten die hebben gestreden voor gelijke rechten en kansen.
  72. Curaçao heeft een aantal van de beste restaurants ter wereld, met een breed scala aan lokale en internationale gerechten.
  73. Het eiland heeft een unieke flora en fauna, met een verscheidenheid aan planten en dieren die nergens anders ter wereld voorkomen.
  74. Curaçao is de thuisbasis van het Curaçao International BlueSeas Festival, een jaarlijks muziekevenement dat enkele van de beste bluesmuzikanten ter wereld presenteert.
  75. Curaçao heeft een aantal prachtige duiklocaties, met kristalhelder water en een verbazingwekkende diversiteit aan zeeleven.
  76. Het eiland heeft een aantal indrukwekkende grotten, waaronder de Hato-grotten en de Grotten van Santa Barbara.
  77. Curaçao heeft een bruisend nachtleven, met talloze bars, clubs en live muziekoptredens.
  78. Het eiland heeft een rijke geschiedenis van slavernij en het verzet daartegen, met het Kura Hulanda Museum dat de geschiedenis van de slavernij documenteert.
  79. Curaçao heeft een aantal unieke culturele festivals, zoals Carnaval en de Seú-optocht.
  80. Het eiland heeft een aantal prachtige plantages, waaronder de plantages Knip en Hofi Pastor.
  81. Curaçao is de thuisbasis van de Curaçao International Dive Festival, een jaarlijks evenement dat duikers uit de hele wereld trekt.
  82. Het eiland heeft een rijke geschiedenis van muziek, met lokale muziekstijlen zoals Tumba en Tambú die nog steeds populair zijn.
  83. Curaçao heeft een aantal indrukwekkende kunstmusea, waaronder het Curaçao Museum en het Kas di Kultura.
  84. Het eiland heeft een unieke geschiedenis van Joodse nederzettingen en cultuur, met de oudste synagoge van het Caribisch gebied gelegen in de hoofdstad Willemstad.
  85. Curaçao heeft een aantal van de beste jacht- en zeilfaciliteiten ter wereld, met perfecte omstandigheden voor watersporten.
  86. Het eiland heeft een rijke geschiedenis van handel en economische ontwikkeling, met de Handelskade in Willemstad die het historische centrum van de handel vertegenwoordigt.
  87. Curaçao heeft een aantal van de meest gastvrije en vriendelijke mensen ter wereld, die bezoekers altijd verwelkomen met open armen.
  88. Playa Lagun is een klein, rustig strandje in het noordwesten van Curaçao, dat vooral populair is onder snorkelaars vanwege het heldere water en de vele vissen en zeeschildpadden die er te zien zijn.
  89. PortoMari is een prachtig strand in het zuidwesten van Curaçao, dat bekend staat om zijn unieke dubbele rif en de vele kleurrijke vissen en koralen die daar te vinden zijn.
  90. Mambo Beach is een populaire bestemming onder zowel toeristen als locals, met een breed scala aan restaurants, bars en winkels, en een levendige sfeer overdag en 's avonds.

Reacties